Laddar
Loading

Konstfack vs Khemiri

Den officiella planen:
Att ge tio studenter från Konstfacks Masterutbildning Storytelling helt fria händer att skapa var sin kortfilm utifrån Khemiris noveller ”Försök till kärnfysik” (Myrios Novellförlag) eller ”Oändrat oändlig” (vinnare av Sveriges Radios Novellpris 2008, ingår i samlingsboken Invasion!).

Den inofficiella planen:
Att ta första steget för att etablera Khemiri-TV i offentligheten och bli den första författaren med egen tv-kanal (ok då – kanske bara en liten klippsamling på youtube – men hey man måste starta nånstans!)

Bakgrund:
Idén till projektet spånades fram av Khemiri och webbyrån Fraktion Digital. Det började med ett samtal kring text och form – Hur kan man som författare använda nätet för att nå läsare på nya sätt? Hur många betydelser kan man fylla en och samma text med? Vad händer när tio sinsemellan olika konstnärer tolkar samma text? Det slutade med att vi kontaktade Konstfack som gick igång på idén.

Resultatet? Tio extremt olika kortfilmer, gjorda på fyra veckor. Tack till studenterna och professorerna på kursen, Hans Cogne och Joanna Rubin Dranger.