Laddar
Loading

Föreläsningar

Sedan debuten 2003 är Khemiris liv uppdelat i tysta, osynliga skrivperioder och offentliga, högljudda pratperioder. I skrivfaserna tackar han nej till allt. Under pratperioderna har han besökt bibliotek, bokfestivaler, lärarkonferenser, konstmuseer, teaterbiennaler, folkhögskolor, bokmässor, ungdomsgårdar, musikfestivaler och fängelser. Han har föreläst i Frankrike, Ryssland, Nederländerna, Belgien, Tyskland, Danmark, Norge, Finland, Kroatien, Bulgarien, Tunisien, Turkiet, USA och på Island.

Khemiri föreläser på svenska, engelska och franska. Han är för närvarande baserad i New York, där han undervisar i kreativt skrivande på NYU

För föreläsningsförfrågningar, kontakta Sarah Watling at the Wylie Agency


Tack för ett bra och engagerande framträdande igår (konferens om åldrandet). Vi växlade två ord om gråa Mitsubishi…
Åldrandekonferens (2012)

Tack för ett superfint framträdande! Det var jätteuppskattat av
studenterna fick jag höra!
Stockholms Universitet (2012)

I thought your presentation at Gustavus was superb – both very insightful and very accessible, which is an excellent trick on an undergraduate campus! I look forward to hearing from you!
Minnesota (2012)

I was able to catch most of your keynote lecture. I loved the story about trying to impress the girl in the cafe. It was interesting to hear the uproar ”hen” has caused, too. You had the audience enthralled and laughing, which made it as memorable and engaging as your fiction.
Minnesota (2012)

Ville bara tacka för ditt besök på Katarinaskolan i tisdags! Jag uppskattade det mycket, både det roliga och det allvarliga (och att det var bådadera) – och jag har hört flera elever prata om hur bra det var också.
Uppsala (2012)

Jag ville bara tacka för en jätte rolig föreläsning idag i Gångsätra. Jag fick ont i magen ibland för att jag skrattade så mycket. Jag satt i publiken som elev och kände mig, precis som du sa, att jag inte riktigt syntes :)
Uppsala (2011)

Jag ville också säga att ditt tal var väldigt inspirerande. Författare är något jag faktiskt också skulle kunna tänka mig att bli nu och att prata sommarprat har alltid varit min dröm. Jag tycker man ska uppmuntra och tala om för personer när de gjort något bra så därför skriver jag detta till dig nu. Hoppas du därför inte tyckte att detta mail var för gay.
Uppsala (2011)

Hej Jonas.
Vill bara börja med att tacka för ett väldigt fint besök med en helt fantastisk föreläsning! Du märkte ju på hovet du hade av personer som ville prata med dig efteråt att det var uppskattat. Jag är superglad att du ville komma hit och dela med dig av dina tankar kring språk och makt, men även av dina egna tillkortakommanden som gör det enklare för oss alla att ta till oss det du säger. Om du vill är du alltid välkommen till Uppsala folkhögskola igen. Tack så mycket, återigen.
Uppsala (2011)

Du ska veta att din föreläsning hos oss var enormt uppskattad! Några av killarna satt efteråt och pratade om att det kändes meningsfullt (de använde ngt uttryck som jag inte kommer ihåg nu). ”Det hade inte varit samma grej om det varit Persbrandt ”, sa en av dom. Jag undrade vad som menades. Killen gjorde några gester mot bröstet. ” Det var hur han berättade. ” Killarna såg så glada ut när de satt där! Och då blir man själv glad, när ens elever ser avspända och nöjda ut.
Sundbyberg (2011)

Stort tack för en briljant föreläsning för Aller Media i fredags. Stefan och Hans är enormt nöjda och deltagarna blev glatt överraskade när de fick din bok! Suveränt!
Helsingborg (2011)

Vill bara sända en hälsning från Sigtunastiftelsen och ett varmt tack för ett mycket bra och viktigt författarsamtal!
Sigtuna (2011)

Ja… du var verkligen konferensens höjdpunkt med dina berättelser kring ord o språk som alla kan relatera till på något sätt.
KFS konferens (2011)

Ville bara berätta att du fick en otroligt fin och positiv feedback från kunden efter din föreläsning i går i Karlstad. De var verkligen supernöjda. Kul!
Karlstad (2011)

Stort tack för ditt besök, det var mycket uppskattat av både elever och lärare! Jag har nu fått lite feedback från de andra.
Från specialpedagogen: Jag har bara hört positiva uttalanden. Många har kommenterat hans sköna avspända och varma stil. En spontan reaktion från en elev ”Värsta sköna snubben, han verkar tänka så coolt.”
Från niorna: Bra att han pratade om sitt liv, ej bara om sina böcker. Han var rolig och avslappnad. Bra att han var ärlig och uttryckte sina åsikter.
Åttorna: + Rolig. Då vill man lyssna!! :) Han pratade inte bara om sina böcker. Pratade på ett sådant sätt att man inte tröttnade. Intressanta saker om språk och annat som var lätt att relatera till. Trevlig, social, skön. Rolig. Skämtsam. Hade alltid nåt att säga. Intressant. Pratade om bra saker. Duktig på att prata. Pratade om bakgrund och inte bara om böckerna. Kul att få höra om dolda budskap/grejer i böckerna. Kul att han var ung. Söt. Lång. Nådde ut till eleverna.
(- Han svarade inte på alla frågor som var nedskrivna, hade kunnat svara på fler. Pratade lite snabbt ibland.)
Sexor och sjuor har inte gett mig några punkter men deras lärare sade att de var mycket nöjda och eleverna hade uppskattat besöket mycket.
Enskede (2011)

Jag gillar hur du beskrev att språk är makt, har aldrig sätt på det så förut, det har hjälp mig faktiskt. Jag fick en helt annan syn på verkligheten efter du sa de orden. Så tack igen, tack.
Nacka (2010)

Hej Jonas!
Jag lyssnade på dig idag under föreläsningen som du gjorde i Björknässkolan och jag ville bara säga att jag tyckte du var väldigt bra och rolig. Du fick föreläsningen att bli både rolig och intressand, du fick mig att tänka i nya banor.
Nacka (2010)

tja jag var i publiken på din föreläsning i björknäs skola jag tyckte att din föreläsning var ögon öppnande och intressant. det är ganska skönt att veta att någon har ögonen öppna och inte har fördomar mot någon ras.
Nacka (2010)

Hejsan The Arabic DJ! idag när du var i Björknässkolan så tyckte jag att var jätte kul att lyssna på dig för du pratade på ett roligt sätt och alla lyssnade jätte bra på dig just därför. Dina tips som du gav var jätte bra och jag har tagit åt mig av dem. Jag tycker att Ett öga rött är jätte intressant för den väcker liksom frågor i huvet om invandrare och svenskar..
Nacka (2010)

Tjo Jonas.
Din föreläsning var intressant och inspirerande. Det var fett bra.
Linköping (2010)

Hej Jonas! Jag tyckte din föreläsning var mycket intresannt och om hur du tänkte på svenska språket och ord. Mycket du sa verkade pålitlitligt, meningsfult och vettigt. MHV Totte
Linköping (2010)

Hallå. Jag var på din föreläsning idag, du verkar vara en trevlig och smart kille. Det var kul att lyssna på dig.  Jag har också läst boken ett öga rött av dig och tyckte den var rolig och hade bra budskap. Hejdå :)
Linköping (2010)

Din föreläsning var bra och rolig. Det var bra att du inte pratade för mycket om dina böcker, utan mycket om vardags-saker. Det var kul att höra om vad du tycker om språk och sånt. Jag gillar inte att skriva, men nu är jag lite mer motiverad än innan du kom :)
Linköping (2010)

Tja Jonas
Din föreläsning var grym ^^ Enligt min lärare hade du inte så lång tid på dig att förbereda dig själv inför föreläsningen så det var bra jobbat! Jag måste säga att du har blivit en ny insperiationskälla faktiskt. Ditt sätt att snacka med oss ”ungdomar”, asså du var så jävla skön o snacka med till skillnad från alla stela lärare ;) det var ja som satt i publiken till vänster från din vinkel o frågade om hur du kom på Halim. Jag inspirerades av att du hade så rätt hela tiden. man kände igen sig i vissa situationer som t.ex. med egna ord.. du hade ju pattisar som pasta ;) jag har caswosh som cash ;) och lite flera ord ^^ men nu ska inte jag smöra mer för dig ^^ tjo!
Linköping (2010)

Tja, ville bara säga att du var grym idag på Katedralskolan i Linköping! Lycka till med det fortsatta skrivandet
Linköping (2010)

Så vi är alla väldigt nöjda med din medverkan. Har idag gett dig högsta betyg i Talarforums utvärdering.
Handisam konferens (2010)

Tusen tack för senast. Det blev en fantastiskt fin konsert med din poetiska framställning av Berlin. Kunde inte ha varit bättre, tycker jag.
Göteborg Wind Orchestra (2010)

TACK för idag! Vilken härlig fm du gav oss.
Lomma (2010)

Hej!
Tack för en lysande kväll i Höör! Ditt arbete och det du tar upp och diskuterar vid dina framträdande är så viktigt och måste förmedlas vidare! Du är en strålande författare och jag längtar efter din nästa bok. Bloggar o krönikor i all ära, men att få leva sig in i en bok och försvinna bort in i dina berättelser är bra mycket bättre. Fortsätt!
Höör (2010)

Jag måste börja med att berömma dig för den fina föreläsningen du gav! Jag hade höga förväntningar på föreläsningen och dig som person och de infriade du med råge. Den satte nog griller i huvudet på de flesta av oss och jag tror det är bra för oss att tänka om och tänka till och tänka om en gång till.
(2010)

Vi var mycket nöjda med ditt besök! Jag har fått så många positiva kommentarer från alla mina elever. Allt från att ”Han var hel cool”, ”sjyst”, ”mycket bättre än jag trodde”, ”den bästa författaren ni har tagit hit”, till ”Vad mycket han kunde om språk och vad många språk han kunde”. Vi lärare var imponerade över hur du lyckades fånga hela auditoriets intresse och att du lyfte diskussionen till att inte bara handla om boken utan också om de viktiga frågorna som boken tar upp. Alla lyssnade verkligen när du berättade om invandrarfientligheten i Sverige och du gav nog många ett nytt perspektiv att se på flera av de här frågorna. Det kändes viktigt och bra. När vi samtalade om de här frågorna några dagar efteråt på lektionen så märktes det att eleverna fått en mer flerdimentionell och mogen syn på inställningen till invandrare och främlingsfientlighet i Sverige. Tack för den här gången och vi hoppas på att få återkomma till nästa år!
Vaxholm (2010)

Takk for sist, og for en meget god forelesning på Norskkonferansen. Vi var allerede veldig fornøyd og hadde kun fått positive tilbakemeldinger frem til fredag ettermiddag. Så kom du og toppet det hele, du har all grunn til å være fornøyd med din opptreden.
Oslo (2010)

Jag föreslår Jonas Hassen Khemiri. Han blev såå uppskattad av både elever (gymnasietvåor) och lärare när han var här förra veckan. Han pratade i vår aula inför ca 160 personer. http://www.habo.se/sv/Kultur–Bibliotek/Habo-bibliotek/Gymnasiebibliotek/Forfattarbesok/
Bålsta (2010)

måste bara säga att du var en grym talare/pratare! skit kul och lyssna på dig.
Borlänge (2010)

Hej Jonas! Måste bara säga att din föreläsning idag på Soltorgsgymnasiet, Borlänge var sjukt rolig! Tror nästan aldrig jag skrattat så mycket under en och samma timme.. Och om det var en tävling där man under en timme skulle visa vad man gick för, skulle du garanterat tagit första pris med det intryck man fick! Verkligen viktigt det du snckar om också, och du gör det på ett fantastiskt sätt. Har redan läst ”Ett öga rött” en gång, men nu ska jag ta och läsa den igen och försöka klura ut de dolda koderna.. :) /Emelie :P
Soltorgsgymnasiet Borlänge (2010)

härligt föredrag i Borlänge idag!
Hagagymnasiet Borlänge (2010)

Idag var du på våran skola. Hagagymnasiet i Borlänge.
Du pratade så sjukt bra. då menar jag inte ditt uttal, (inte för det var något fel på det) utan att jag ville bara lyssna mer och mer :D  Du är riktigt duktig på det du gör, fortsätt, du kommer nå hur långt som helst! Tack så mycket för att du kom till oss, för mig betydde det mycket :)
Hagagymnasiet Borlänge (2010)

Våra elever var verkligen lyriska efter ditt besök hos oss.
Hagagymnasiet Borlänge (2010)

All feedback jag har fått av elever och lärare hittills har varit översvallande positiv, skulle det vara att någon förbättringssynpunkt (förskönande omskrivning?) dyker upp så hör jag av mig!
Tack återigen för ditt besök!
Borås (2010)

Tusen tack själv, helt makalös föreläsning! Eleverna surrar fortfarande om saker du nämnde, letar olösta gåtor i Ett öga rött mm… Plus att jag lätt är skolans hårdaste lärare nu, eftersom jag fixade hit dig! En massa stöddiga elever, fullsatta i en aula i Borås lyckades du få på fall. Jag skulle vilja tacka så hemskt mycket för en bra, förlåt jävligt bra föreläsning på Bäckängsgymnasiet.
Borås (2010)

Jag finner ditt sätt att hantera och tackla rasism och fördomar väldigt intressant. Istället för att bli nedstämd och sårad vänder du på steken och driver, skämtar helt enkelt om det. (Men är det ett tecken på acceptans?) Hur som helst, tack så mycket för idag. Det var den enda föreläsningen jag har varit på som jag bokstavligen inte somnat på. Fick också mig att tänka i nya banor. Ska försöka lyssna och ge Nas en chans, omedelbums!
Borås (2010)

Jag ville bara säga att din föreläsning idag på skolan jag går på, Bäckängsgymnasiet var fantastisk! Har inte skrattat så mycket på en månad kanske, sisådär.
Borås (2010)

Du var på Bäckängsgymnasiet idag och var först att föreläsa på språk och bokveckan. För det första så var du helt underbar, det du sade på scen satte sig i huvudet. Eftersom jag går journalistik och författarskap, och är ett väldigt stort fan, så var det en otrolig upplevelse att se dig stå på scen.
Borås (2010)

Hej Jonas
Jag såg din föreläsning idag och tyckte verkligen att den var så himla bra. Du pratade om tre böcker som har förändrat ditt liv, som kanske även kan få förändra mitt liv.
Borås (2010)

Tja ! måste bara säga att du är helt jävla grym! Du var på min skola idag, bäckängs gymnasiet, och pratade lite om dig! sjukt underhållande och intressant, bästa jag varit på! ville baaa säga det
Borås (2010)

Hej! Du var på Södra Latin i fredags(19 mars) och snackade lite. samma dag och två dagar innan hade jag lyssnat sammanlagt 10 föreläsningar. Och din var klat bäst. Jag har inte läst några av dina böcker, men nu blev jag sugen på att göra det. Jag tror inte att du fattar vilken inspirationskälla du är.
Stockholm (2010)

Tack för ditt besök! Det blev succé! Den här veckan är alla Kungsbackas skolor stängda p g a att man är rädd för att taken ska rasa. Så jag har fördrivit tiden hemma bl a med att sammanställa utvärderingar från Kulturdagen.  69 elever som var på din föreläsning har lämnat in utvärderingar. 50 tyckte att du var mycket  bra, 17 att du var bra, och 2 att du var dålig. Några kommentarer: Kungen (flera stycken. Det är tydligen ett inneuttryck just nu), otroligt bra, förgyllde dagen, han svarade inte på min fråga, blatten dålig.
Kungsbacka (2010)

Hej. Jag vill bara höra av mig och säga att jag samt hela min klass tyckte att du var sjukt rolig i tisdags. Jag syftar på din föreläsning på Mimers Hus. Efter ditt framförande blev jag plötsligt inspirerad att börja skriva, vilket är otroligt ovanligt när det gäller mig. Det ville jag tacka dig för och även att du var så rolig. Både jag och min klass fick sig ett gott skratt samtidigt som vi indirekt blev påverkade och tog in de budskapen du gav ut. Ha det bra!
Kungälv (2010)

Jag är mycket glad över ditt generösa, personliga och intressanta besök hos oss i Hallunda bibliotek 10 februari. Vi har också fått mycket respons från bl a lärare på sfi-utbildningen som tyckte det var fantastiskt bra och en bibliotekarie som stimulerades av din förmåga att improvisera, ta in pubilken och på så sätt göra föresläsningen mycket levande. Det var det bästa författarbesök hon varit på senaste året.
Hallunda (2010)

Jag vet inte om det är vardag för dig med det bemötande du fick här, eller det intryck du gjorde på eleverna, men i alla fall:  Det är ju inte mycket som imponerar på tonåringar, men här har många, både tjejer och killar, uttryckt verklig beundran och stor respekt för dig, både som person och författare. Många har nog fått en ny, mer positiv bild av skrivande/litteratur/författarskap och insett att språket både kan vara en kul leksak och ett användbart redskap! Rektorns ord i mail till mig var att vi nog aldrig tidigare haft något med så stor genomslagskraft hos eleverna. Alla verkade så glada och inspirerade och även en del elever som normalt sett av princip är ”anti allt” rycktes med :)
Kungälv (2010)

En annan som arbetar som bibliotekarie på Ekerö/Danderyds bibliotek, sa att det var det bästa författarbesöket hon hört på det senaste året. Eftersom det både var intressant och oförutsägbart.
(2010)

Det var väldigt fint att ha dig här i går. Jag blev imponerad över hur du med din avslappnade framtoning lyckades fängsla en hel aula med 20-åringar. Hur du lyckades förmedla så mycket väsentligheter och samtidigt vara grymt rolig. Det är verkligen inte alla föreläsare som klarar av det. Jag har pratat med en hel del elever om gårdagen och de är oerhört nöjda. En elev sa: ”Hoppas han fattade hur bra vi tyckte det var.” Så jag lovade att framföra det.
Linköping (2010)

JHK hade inga problem med att få med sig publiken. Han blandade skickligt roliga anekdoter från sitt liv, med tänkvärds ord om fördomar.
Östgötatidningen 4/2
Linköping (2010)

Khemiri lyckas fånga dem, genom sitt sätt att uttrycka sig, sina liknelser och sin humor.
Östgöta Correspondenten 28/1
Lindköping (2010)

Hoppas du har fått en toppenstart på det nya året. Vill tacka dig för din ”lättsamma författarvinkel” och så träffande föredrag på temat språk, kön ch etnicitet på konferensen Förändring i fokus! Din presentation uppskattades väldigt mycket! Bifogar utvärderingen så att du kan se.

Språk, kön och etnicitet
Jonas Hassen Khemiri (författare, dramatiker, föreläsare)
Över 98% tyckte att ”Språk, kön och etnicitet” var mycket eller ganska bra.
(2010)

Vill tacka för det roliga och givande föredraget du hade på vår skola i Hedemora. Det var andra gången du var här och det var andra gången både jag och de andra i klassen såg dig. Men det är varken pågrund utav dem eller mig själv som jag skriver idag. Det satt nämligen några ”tuffa” killar bakom mig under ditt framträdande
(svenskatorka)och det var så sjukt roligt att höra hur de först totalsågade dig innan du gick upp på scenen, för att sedan sjunka genom golvet. Fortsätt så :)
Hedemora (2009)

Vill passa på och tacka för ett fantastiskt inspirerande möte. Eleverna var helt lyriska precis som vi hade trott och vi hoppas verkligen att du vill komma igen. Vi har ett nytt begrepp som vi slänger oss med och det är ”Jonaseffekten”. När man varit med om en person som sagt något klokt, gjort något bra och dessutom på ett sätt som smittat av sig och gjort att de som varit med också känt sig delaktiga i det begåvade, kloka och rent av världsförbättrande. Något speciellt helt enkelt.
Höglandsskolan (2009)

Jag tyckte bäst om Jonas Khemiris roliga exempel”.
“Khemiri var mycket bra, ämnet var intressant och han var rolig”.
“Jonas Khemiri berättade mycket livligt om sitt liv och jag skulle ha velat lyssna på honom lite mera”.
”Jonas Khemiri var en intressant person”.
“Det var jätteintressant att lyssna på Khemiri prata om språk”
Hanaholmen (2009)

Hej Jonas. Jag är glad att jag inte missade din föreläsning ikväll i Kungsbacka. Jag är verkligen inte bortskämd med författarmöten, men efter det här är jag sugen påmer. Synd att det blev så kort, du hade gärna fått tala länge till och det hade varit roligt med lite frågor och svar. Tack för din inspirerande timme, det skall jag ta med mig länge. Kungsbacka (2009)

Hej, det var jättekul att du hälsade på på vår skola, helskön föreläsning måste jag säga. Jag hoppas att du fortsätter att skriva och att det går bra för dig i framtiden!
Aranäsgymnasiet (2009)

Hej Jonas, vi tyckte att din föreläsning var jätteintressant. Eftersom vi själva inte är svenska och inte pratar svenska med svensk dialekt så kände vi igen oss själva när du pratade.
Södertälje (2009)

En elev skrev t.ex i sin utvärdering av kursen att detta var det bästa han varit med om inom ämnet Svenska. Någon annan sa att du förändrat deras liv! Vad sägs om det på en timme?
Södertälje (2009)

Jag tyckte han var otroligt rolig och höll intresset uppe under hela förelärningen. Skulle gärna önskat en längre föreläsning. Verkligen jätterolig!:D Jävligt engagerat både om sig själv och om böckerna. Om idoler. Personligt! Bra, fritt, otvunget.

Smart upplagt. Först ”ta in honom”, enkelt, vinna respekt, sedan stora släggan. Min uppfattning är att Khemiri är en mycket begåvad föreläsare som hänför publiken. Jag är fascinerad över hur han kunde ha så pass stor självdistans och bjuda på sina egna erfarenheter under föreläsningen. Samtidigt tycker jag att det är intressant att han pratar om främlingsfientlighet. Det kändes meningsfullt att få ta del av hans resonemang och hans mentalitet kring ämnet racism. Samtidigt tycker jag att han har en intressant diskussion framförallt om sin bok ”ett öga rött”.
Södertälje (2009)

Hej Jonas,
jättetack för besöket på Aranäsgymnasiet i Kungsbacka i torsdags, det var väldigt uppskattat! Jag har fått många spontana reaktioner från både elever och personal, och alla är eniga om att du var fantastiskt bra! Humor, självironi och litterär inspiration. Hur bra som helst. Flera lärare har påpekat att du var väldigt skicklig på att få med dig hela gruppen, vilket inte är det lättaste när de är så många. Och elever har frågat efter böcker från författarna du tipsade om.
Kungsbacka (2009)

Hej Jonas!
Jag vill hoppa i och simma med i floden av beröm som du överöses av under rubriken Föreläsningsfeedback. Jag är väldigt tacksam och glad för din enastående prestationen på Elof Lindälvs gymnasium i torsdags i Kungsbacka. Du är en underbar och nödvändig förebild för ungdomar som behöver luft under vingarna och se andra horisonter… Du är helt fantastisk, så skicklig på att ta publiken och så underhållande smart att jag blev överlycklig! Precis vad en sliten fröken behövde! Tack för inspirationen, din värme, närvaro och blixtrande vältalighet. Keep up the good work! Du behövs! Jag förutspår dig som rekordung medlem av Svenska Akademien! Ha d gott!
Kungsbacka (2009)

Succé blev det på Livsmedelsdagarna. Vi håller som bäst på med vår utvärdering och du får genomgående högsta poäng. Inte ett dugg förvånande tycker jag. Det är fantastiskt inspirerande, roligt och berörande att få lyssna på dig.
Livsmedelsdagarna (18/9 2009)

Jag vill bara tacka för en lysande föreläsning du hade för oss SPP:are på Clarion Hotell 4 sep. Tack tack TACK!!!
(4/9 2009)

Vilken förebild! Tack för en fantastisk dag
i Flen!! Titta in om du har lust.

Jättetack för senast. Du har fått helt strålande feedback. Jättesuccé!
(4/9 2009)

Hej Jonas
Jag vill tacka för den föreläsning du höll i Flen idag.
Det är så inspirerande att höra och se dig tala om språk, din språknördighet smittar verkligen av sig. Tack för det:)

Hej!
Tusen tack för en fantastisk föreläsning! Deltagarnas medelbetyg blev 4.85! Suveränt. Många var riktigt entusiastiska, men det märkte du säkert. Konferensen i sin helhet fick 4.5.
Administratörskongressen (2009)

Jag vill skicka ett stort tack för ditt deltagande i Administratörskongressen i Sundsvall i slutet av maj. Vi som arrangörer är oerhört nöjda med arrangemanget och vi har fått mängder av positiva kommentarer från deltagarna. Vi har just nu en utvärderingsenkät ute och en smygtitt på resultatet visar att våra föreläsare som helhet får ett betyg på 5,4 på en 6-gradig skala, jätteroligt! Det är också många som kommenterar just dig som sin favorit.
Administratörskongressen (2009)

Jag såg dig på Administratörskongressen i Sundsvall, ja inte bara såg, lyssnade och fascinerades av det sätt du behandlar ord på, ord på flera språk än ett, hur du trollar med våra sinnen så vi faktiskt förstår – så mycket makt vi bär inom oss, I de ord vi framför till andra och hur lätt det egentligen borde vara att förstå – jag och många med mig var förtrollade, fascinerade och tacksamma för att du berikade oss denna dag – Tack!
Administratörskongressen (2009)

Hej!
Var på din föreläsning i Sundsvall ”Administratörskongressen 2009”. Tack för en underbar föreläsning.
Administratörskongressen (2009)

Hej, Jonas!
Först vill jag säga tack för senast! Din föreläsning var kulmen på konferensen, jag njöt verkligen och jag tror att alla gjorde det.
Administratörskongressen (2009)

Jag hade makalöst roligt under ditt besök här på Värmdö Gymnasium idag. En ödmjuk talare, med både vald distans och närhet, så uppfattar jag dig. Distans för att du skojade om allvarliga saker, men inte skojade bort. Liksom då du satte fingret på kategorisering, generalisering, rasism eller falsk dikotomi. Plus att du språksociologiskt ”analyserade” elevgruppen, inför dem. För att inte tala om hur glad jag blev av att du bara nämnde den ekonomiska krisen på nittiotalet. Närhet dels därför att du valde att ta upp frågor (ur Rosa-skålen) som just eleverna på Värmdö ställt. Men kanske ännu mer för att du inte tycktes tala ”över gruppen”, som om de vore mindre vetande bara för att de är yngre, (vilket jag uppriktigt upplever att många skolföreläsare gör). Dessutom bjöd du mycket på dig själv, tack.
Värmdö (2009)

I was one of the students listening to your great presentation today at vienna´s
university!!! take care
Wien (2009)

Tusen tack för gårdagen! Mina elever, som varken är särskilt läsvana eller har träffat så många författare i sina dar, var oerhört nöjda. Både med alla texter de läst inför besöket och framträdandet igår. Jag håller med dem om allt.
Spontana kommentarer var:
”Sjukt MVG”
”Varför kunde han inte prata längre?” o s v.
Själv tyckte jag han hade en otrolig närvarokänsla som gjorde att eleverna trollbands. Dessutom sådde han många viktiga frön, paketerade på ett lättsamt sätt.
Lund (2009)

2009-03-25 09:56
Igår var jag på en förlagskväll för Natur och Kultur. En av föreläsarna var Jonas Hassen Khemiri. För er som inte vet vem det är han författare och dramatiker. Jag har läst hans böcker och förtjusats av hur han leker med språket. Föreläsningen igår hette ”The challenges of översättning”. Han berättade om sina tankar kring hur språket anpassas och förändras när det byter miljö eller tid. Hans böcker översätts nu till olika språk och många gånger kliar sig översättarna i huvudet för att hitta motsvarigheter på sitt språk. Khemiri är en ”snubbe” fylld av funderingar kring språket och jag kan bara buga när han läser upp sitt kåseri kring ”Tidsmaskiniska ord” och hela publiken (kvinnor i majoritet) fnittrar över hans charmiga sätt. Jag fnittrar inte…jag lyssnar…blir förälskad…inte i Jonas Hassen Khemiri…utan i hans tankar kring språket och dess magiska värld!
Y.S (26/3 -09)

Hej Jonas och tack för ett mycket väl genomfört uppdrag på De La Gardiegymnasiet för några veckor sedan. De är mycket nöjda med din insats och gav dig raka 5:or (1-5)!
Lidköping (2/3 -09)

Hej Jonas!
Tänkte bara skriva att du var verkligen grymt duktig igår, när du höll ditt föredrag på GKC. Du inspirerade verkligen mig i allafall till att försöka bli en lika bra talare, frågan är om det är möjligt. Tack så mycket.

Tack för den mycket roliga och bra föreläsning du hade för oss på GKC (Gnosjö) igår. Gnosjö (4/3 -09)

Hej Jo-Nas!
Ville bara påpeka att du hade en härlig föreläsning idag när du kom till vår skola GKC, Gnosjö. Det du berättade va jätte intressant, jag har inte läst dina böcker men funderar stort på att göra det. Skrattade nonstop på föreläsningen. Hugs from Jenny!
Gnosjö (4/3 -09)

Jag var på en givande föreläsning idag anordnad av Cision och lyssnade bl a på en scensäker David Plouffe (Barack Obamas kampanjgeneral) och hysterikt roliga och charmiga Jonas Hassen Khemiri.
http://bluetomatopinkpotato.typepad.com (5/3 -09)

Var på Mötesplats Cision idag. Gick därifrån med bomull runt hjärtroten efter att ha tittat och lyssnat på Jonas Hassen Khemiri som var så fin och klok att man bara ville ta med honom hem.
http://sophiedear.blogspot.com/ (5/3 -09)

Anonyma utvärderingskommentarer Mötesplats Cision (5/3 -09):
* Charmig och intressant presentation!
* Charmigt, mänskligt och professionellt – en inspiration för alla som jobbar med språket.
* Det var flera mycket träffande insikter om ordets makt.
* En kanonbra presentation. Kommer att läsa ”Ett öga rött” Mycket inspirerande. Dagens andra höjdpunkt
* En mycket nyttig påminnelse till alla oss som arbetar med ord.
* Enastående inspirerande och intelligent. Tack för den dagens skratt!
* Engagerande och roligt.
* Fantastiskt inspirerande
* Fantastiskt!
* Grym!
* Gussilago
* Han var mycket genomtänkt, öppen och rolig
* Helt fantastisk underhållning på sitt lågmälda vis. Tänkvärt inlindat i skönlitteratur!
* Inspirerande och roligt.
* Inspirerande, intressant och glatt. Kände mig upplyft när jag gick, en bra avslutning på dagen.
* Inte matnyttigt men han bjöd på underhållning och inspiration på ett mer abstrakt plan :-)
* Intelligent och charmerande om vad språket signalerar
* Proffsigt framträdande
* Roligt och sympatiskt.
* Skön snubbe, en annorlunda presentation – precis vad man behöver som sista inslag på en sån här dag.
* Strålande! Jag blev helt avtänd av skriverierna runt hans författarskap när han debuterade. Men nu ska jag läsa.
* Tänkvärd och spännande
* Tänkvärt budskap och intressant.
* Underbart!
* Underhållande, varm, mänsklig.
* Älskar språk så för mig var presentationen både bra och intressant. Gillar att olika personligheter får komma till tals på era seminarier. Inte bara de traditionella talarna.
* Vilken underbar person! Han växte i kvadrat och hade så mycket tänkvärt att säga, som jag fortfarande bär med mig. Härlig direkthet och trygghet som person på scen!
* Är också ordnörd. Kul. Lättsam avslutning på en bra dag.

Tusen tack för att du kom hit!!! Du är superb! Har fått jättepositiva kommentarer från alla lärare och elever jag pratat med. En annars väldigt svårentusiasmerad elev är salig och säger till sin lärare precis efter ditt besök: Hmm ska nog ta och läsa den där boken Äta gröt….
/Vänersborg (2/3 -09)

Jonas Hassen Khemiri var här på Birger i måndags och gjorde ett kanonbra författarbesök. Aulan på trean var proppfull med elever, lärare och annan personal. Alla var rörande överens om att Jonas är superbra och jätterolig! Här är några kommentarer från elever och lärare på skolan.
”Han var jättebra och rolig!”
”Han var suverän. Jag är så imponerad!”
”Jättebra! Gärna mer sånt här på skolan.”
”Han la sig på elevernas nivå. En ödmjukhet och självdistans som tar hem många poäng. Otroligt bra. Man blir nyfiken på hans böcker och vill läsa mer.”
”Om det är något eleverna kommer att komma ihåg från sina tre är här så är det när HAN författaren besökte skolan!”
”Gud, jag skrattade så jag grät!”
”Jonas har alla kriterier som kännetecknar en bra talare. Ska använda honom som exempel i min undervisning!”
”Proffsigt hur han pendlar mellan humor och allvar.”
http://birgersbiblioteksblogg.blogspot.com/

Hej! Ville bara säga vad bra du var idag när du föreläste på vår skola (Birger Sjöberg gymnasiet). Du gjorde så att vår annars så tråkiga måndag blev lite roligare.

Hej! Ville bara tacka för ditt föredrag. Vi var flera som tyckte att du var en påläst och underhållande person! /Lidköping (2/3 -09)

Hej Jonas! Tack för en mycket givande föreläsning i måndags i Lidköping. Alla lärarna var helt lyriska efteråt! Jag samlade lite spontana kommentarer från dem:
Jonas är fantastisk: Han kan ta död på mycken okunnighet!
Han är en härlig person – engagerad och fångar lyssnarna!
Han har en röst man kan lyssna länge på!
Mycket underhållande, full av humor!
Jonas är sympatisk, seriös och kunnig!
Mycket lyhörd, fick med sig publiken!
Läste av publiken!
Underbart!
Jättebra!
Han är mycket bättre än Magnus Bethner och Fredrik Lindström (sic!)
(sagt av en ung manlig lärare).
Åh, vad jag känner igen mig! (sagt av en lärare född i Italien). /Lidköping (2/3 -09)

Hej Jonas, och tack för igår! Elever och lärare var mycket nöjda, känns jättekul!/Jönköping (3/3 -09)

Vill bara tacka för besöket. Vi är helnöjda. Vi har fått många
postitiva kommentarer från eleverna. Flera elever som inte läst boken har varit och lånat den. Vi har också haft en hel del intressanta diskussioner efteråt. /Årbyskolan (11/2 -09)

Jag har fått en hel del muntliga positiva kommentarer om dig och att din föreläsning var intressant och glädjebringande. Även på vårt öppna forum på intranätet ligger kommentarer typ dessa ”Tack för en supertrevlig författarfrukost, man var glad hela dagen. Jag måste gå och se hans pjäs på Regina”, ”Givande författarfrukost man var gladare än vanligt” samt ”Upplyftande författarfrukost” /Läkemedelsverket (12/2 -09)

Hej! Vill bara tacka för en trevlig eftermiddag och alla mina kollegor var nöjda! Har bara hört positiva kommentarer:
– Trevligt att få lyssna för sin egen skull och inte behöva tolka!
– Lättsamt och charmigt men med ett bra och intressant innehåll!
– Att du bjöd på dig själv!
Detta var några kommentarer som upprepade sig, dvs vi höll med varann om att det var en mycket lyckad eftermiddag! /Tolkförening (27/1 -09)

Mycket bra och omtyckt av eleverna, men det hör du väl ofta!
Rockcity gymnasium (10/12 -08)

Att lyssna på dig i umeå var som att kolla in cribs med redman. Freakin great.

Tänkte bara tacka för ditt besök hos oss. Det var så uppskattat! Både elever och personal har sagt att de tyckte det var mycket bra, både roligt och allvarligt. Monica som är lärare för eleverna som du träffade efter föredraget har särskilt pratat om hur positiva eleverna var efteråt. Någon med negativa förväntningar på ”författarbesök” blev glatt överraskad. De har pratat en del om Halims rasism som de inte alls hade tänkt på förrän du sa det. /Arvika

Har utvärderat din föreläsning på framtidsforum i Trollhättan och de var extremt nöjda. Tack för ett gott samarbete och trevlig jul.

Jag vill bara skicka en tacksam återkoppling till din föreläsning i Katrineholm. Du lyckades verkligen fånga våra elever och då menar jag verkligen både de som var intresserade av ditt besök i förväg och de som i allmänhet har ett svalt intresse för litteratur och språk.

På väg ut från din föreläsning hörde jag några elever som spontant uttryckte sin åsikt genom att säga ”han var ju asbra”. Hur man än väljer att se på den språkliga förmågan hos dessa elever så anser åtmistone jag, att det är ett av de högsta berömmen man kan få av dagens ungdomar och i talspråk.

Vi pedagoger på skolan är imponerade av din förmåga att samtala med eleverna på deras nivå och samtidigt väva in viktiga frågor som rör språk och identitet. Din blandning av humor och allvar är genialisk./Katrineholm (3/12 -08)

Jag var en av eleverna som såg dig på solbergagymnasiet i arvika här i veckan. Måste säga att du var något av årets höjdpunkt. Jag älskade ditt framträdande, eller föreläsning eller va man nu ska kalla det. Det gav mig inspiration, och det riktigt kliade i skrivarfingrarna när jag satt där!

Idag va du fett bra när du föreläste på Tallås. Det var nog inte bara jag utan många andra som trodde att det skulle bli en värsta tråkig föreläsning men det va ju as kul :)

Jag tycker egentligen att det är så fruktansvärt trist att hålla med ”den gråa massan” när det gäller åsikter… Helt enkelt därför att det är roligare att tycka annorlunda. Men efter din föreläsning blev det helt plötsligt omöjligt! Du är, på riktigt, helt fantastisk på att föreläsa! Du fick alla i hela salen att skratta, både tråkiga lärare, roliga lärare och elever! Du pratade om tankeväckande saker på ett nytt sätt – väldigt intressant tycker jag! Dessutom är du så otroligt lätt att ta till sig, ta på allvar, lyssna på och tro på. Jag älskade din föreläsning i Solbergagymnasiets aula i Arvika, precis som alla andra också gjorde. /Arvika (1/11 -08)

Stort tack till dig för ditt författarbesök hos oss i Sätra. Alla var jättenöjda. Friskolans rektor skickade ett tack till mig för ditt besök. Från elever och lärare här på Stora Sätra har jag bara fått positiva reaktioner.  Har också hälsningar från Stadsbiblioteket. En fantastisk kväll! /Gävle (1/12 -08)

Alla jag pratat med har varit såå positiva till ditt föredrag, både elever och lärare.
/Arvika (2/11 -08)

Det kan inte vara lätt att tas med 200 mobilstörda elever. Författaren Jonas Hassen Khemiri höll föreläsning för niorna i Sätra i Gävle och imponerade stort. Han demonstrerade språkets makt, nästan lika snyggt som i sina romaner. (…) Ja, Khemiri drar med hela den här församlingen på en oväntad resa i språkets irrgångar och in i ett samtal om språk som maktfaktor.
/Arbetarbladet (1/12 -08)

Foredraget ditt i dag var kjempebra!
Hilsen Dina Camilla! (Molde 21/11 -08)

Tack för trevlig och engagerande föreläsning på Haganässkolan förra veckan. /Ronnie Älmhult (19/11 -08)

Också de två sistnämnda talarna, Jonas Ridderstråle och Jonas Hassen Khemiri, rev ned skratt och applåder när de belyste allvarliga situationer och problem med humor som vapen. /Framtidsforum Trollhättan (20/11 -08)

Tack för att du kom till Framtidsforum och delade med dig av kunskaper, slutsatser och kloka tankar på ett så varmt och humoristiskt sätt. Det var mycket värdefullt! Vi har fått mycket positiv respons på din föreläsning. /Framtidsforum Trollhättan (20/11 -08)

Han pendlar blixtsnabbt mellan skämt och allvar.
Blekinge Läns Tidning (26/11 -08)

Du gjorde verkligen stor succé på skolan och det hoppas jag att du också kände! Ditt framträdande var mycket bra! Humoristiskt, intelligent och engagerande. /Glimåkra (11/11 -08)

Hejsan! jag måste bara tacka (ännu en gång) för en inspirerande och genuin föreläsning på Karlskoga biliotek i lördags. /Sofia Karlskoga (8/11 -08)

Tack för ditt uppskattade besök! Eleverna hade bara ett klagomål: Det var för kort! /Fredrika Bremergymnasiet Haninge (12/11 -08)

Jag vill tacka dig för en jättebra föreläsning. Jag har pratat med en del av våra besökare och med mina kollegor som lyssnade på dig, och alla är SÅÅ nöjda. /Maria Karlskoga (8/11 -08)

Tack för en ruggigt bra föreläsning igår på Samskolan i Saltsjöbaden. Du har en unik blandning av skärpa, fantasi, originalitet och en mycket befriande och underhållande
humor. /Alexander (3/11 -08)

Riktigt bra föreläsning idag i Saltsjöbaden. Mycket intressant med språket som makt samt lite roliga inslag. Speciellt roligt om SD i Norrtälje som skrev om ”panbenet”. /Saltsjöbaden (3/11 -08)

Vill bara så här i all hast tack Dig för ett utomordentligt givande och inspirerande föredrag i Malmö idag: tänkvärt, personligt och inte minst roligt.
/Christian (28/10 -08)

Vill bara tacka för en fantastisk föreläsning den andra oktober. Det var enormt uppskattat av oss alla! (Önskar bara att arbetsgivaren ville låta våra studeranden få tillfälle att höra dig någon gång också.)
/Nina Kriminalvården (2/10 -08)

Hej! Ville bara tacka för dagens föreläsning på Forshagaakademin! Otroligt rolig föreläsning som tog slut allt för snabbt! Härliga tankar och reflektioner!
/Isabelle (1/10 -08)

Lika nervös som jag var igår för att allt skulle bli bra, lika lättad är jag idag. Lite elevkommentarer;
”Mycket, mycket bättre än jag väntat mig”
”Jättebra, det tror jag alla tyckte. Jag har inte hört någon som klagat och folk brukar ju inte direkt vara sena på att klaga här”
”Man trodde ju som han sa att det skulle vara skittråkigt med en författare som babblade i en och en halv timme, men det var verkligen bra”
Tackartackartackartackar
/Forshagaakademin (1/10 -08)

Jag har just pratat med Ingela (på myndigheten för skolutveckling) som bokade dig den 15:e sept. Hon var fantastiskt nöjd och glad och alla åhörare hade varit mycket nöjda. Du fick enbart 5:or i utvärderingen. /Torbjörn MSV inbokad via Talarforum.

Vilka lyckade dagar! ALLA var sjukt nöjda! ;-)  Det har kommit mycket positiva reaktioner (för att använda ett språk som jag är mer hemma med) från lärare, elever och övrig publik! Höjdardagar!/Lidköping (17/9 -08)

Hej Jonas. Va på en föreläsning med dig idag på min skola i Lidköping. Vill bara säga att jag tycker föreläsningen var intressant och rolig. Trodde det skulle bli skit tråkigt att lyssna på en författare i 1½ timma men det blev det inte alls.
/Lidköping (17/9 -08)

Det var bra att du var ärlig och du fick med din publik. Kan säga att jag och mina klasskamrater kommer skratta några veckor till. Hoppas att du fortsätter som du gör, det var intressant att få veta olika synvinklar som kan påverka våran vardag. Man började fundera helt enkelt. Du gjorde ett bra jobb :)
m.v.h. Ewa Lidköping (17/9 -08)

Tack för senast, det var just så lättsamt och allvarligt och entusiasmerande som vi hade tänkt oss. /Åland (19/9 -08)

Tack själv för en mycket trevlig och givande kväll!  Det var många spontana reaktioner efter ditt framträdande, alla tyckte att det var fantastiskt bra.
(8/9 -08)

Gällande utvärdering så fick du femmor i alla kategorier (helhetsupplevelse, innehåll, respons från publiken och engagemang). De tyckte att du var fantastisk och det kunde inte ha varit bättre. Fantastiska lovord och bara positiv feedback från Britt-Marie! Kändes jättekul och jag är glad både för din skull och deras. Stort tack Jonas för en fantastisk prestation och för att du kunde ställa upp med så kort varsel!
Åsö Vuxenutbildning bokad via Talarforum (14/8 -08)

Hej Jonas!
Tack för ett fantastiskt framträdande i Gagnef.

Hej Jonas,
vill bara säga att jag såg dig i Gagnef i helgen och shit va bra du var. Ruskigt imponerande. Stå på dig.
// j (27/7 -08)

Hej, jag går andra året på gymnasiet, natur/natur, i
uppsala. Du var i vår skola, rosendalsgymnasiet för kanske en månad sen och det var ättekul och lyssna på dig:) Jag har just läst ut montecore och den berörde verkligen, den betydde mycket, den var riktigt bra gjord måste jag erkänna!! (8/4 -08)

Tack för den underbara föreläsningen på Jenny Nyströmskolan i Kalmar för några veckor sen. Jag är ursprungligen från Polen och när du berättade om hur din pappa blev en annan man när han kom till Tunisien ville jag ställa mig upp och skrika ”precis såå är det med min mamma också!”. (28/4 -08)

haau! det jag egentligen ville säga är att din föreläsning som du hade i kalmar nu i april var väldigt inspirerande. det var verkligen längesen jag kunde släppa all stressen och mina påpockande måsten, och istället vara totalt närvarande på det stället som min kropp befann sig på. tyckte om den nya vinklingen på hur man kan se på språk som du förde fram, intressant, hade inte funderat på det på det sättet innan. (28/4 -08)

Hej Jonas! Jag var och lyssnade på dig idag när du var i kalmar. Jag tyckte det var jättespännande,kul och väldigt intressant. (28/4 -08)

Hej
Jag såg en föreläsning av dig på min skola i dag (Jenny Nyströmsskolan i Kalmar). Du var helt grym, det tyckte alla=) Tyvärr tog du inte ”kort” annars hade vi kastat oss fram för att köpa signerade böcker… Tack för en fantastisk föreläsning. (28/4 -08)

Hej Jonas!
Jag vill återigen tacka så mycket för din föreställning på gymnasiet i Bålsta. Jag har pratat med många elever och lärare efteråt och har bara fått positiva reaktioner. (Jättebra, intressant, roligt…) Du gjorde verkligen intryck på eleverna!
Pernilla (23/4 -08)

Bildningscentrum Jan Fridegård

Hej Jonas. Jag vill bara säga att det var en underbar ”show” som du bjöd på idag i aulan! Väldigt bra genomfört och med mycket skratt. Det var skitkul att få veta mer om dig, eftersom jag faktiskt inte visste vem du var innan. Jag ser fram emot att läsa dina böcker, hoppas att de är lika skruvade som dig!
/Kalmar (28/4 -08)

Hej Jonas! Jag vet inte hur jag ska börja. Tack för en fantastisk föreläsning. Jag såg din föreläsning i onsdags 23/4 på Bildningscentrum Jan Fridegård. Jag kände mig helt uppfylld efteråt. Det var otroligt härligt att få sitta och lyssna på en människa som älskar att leka med språk. Tack igen för en megainspirerande föreläsning. Du fick mig att känna all den glädje som språk kan ge. Tack så mycket.
Mvh Marianne (23/4 -08)

Har tänkt skriva till dig sedan dagen jag lyssnade på dig. Då jag satte mig i salen visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Du började prata – trollband oss – och jag insåg att 90 minuter hade gått då alla runtomkring mig började att applådera. Jonas, jag är tacksam för att du delade med dig så mycket att ditt liv. Jag är tacksam för att du tagit död på mina fördomar om författare. Du höll en mycket inspirerande föreläsning och samtliga deltagare lämnade salen med ett leende på läpparna. (2/4 -08)

Hej! Jag tyckte din föreläsning igårpå Tessinskolan i Nyköping var jättebra! Du gjorde den rolig och intressant, det var lätt att sitta av tiden i aulan ;) I andra föreläsningar kan det vara väldigt tråkigt och ointressant, man somnar lätt. Jag höll på att somna igår också, men det var bara för att det var så tidigt på morgonen och jag var trött, men jag ville lyssna på dig så jag höll mig vaken!
/MVH Matilda (14/4 -08)

Hej Jonas!

Jag på din föreläsning:) Mannen, du ägde mannen hela timmen!
Jag har aldig varit på någon roligare förläsning. Du berätta på så bra sätt,att jag bara ville sitta där hela dagen och lyssna på dig. Du är jätte duktig på hålla allas uppmärksamhet!! Och din bok: Öga rött, är så bra. För ett öga rött är rikigt bra. Jag är själv invandrare, och tycker dina böcker är starkt vågat skrivet. Det är bara försätta skriva sådana här böcker! (14/4 -08)

Hej Jonas, Jag var på din föreläsning igår, måndag, på tessinskolan i Nyköping. Och jag är väldigt glad över att jag inte försov mig denna måndagsmorgon! Jag tyckte att du var jätteintressant att lyssna på. Speciellt intressant och roligt, tycker jag, att det var med dina ”ordförklaringar” och övrigt prat om språk. (14/4 -08)

Hej Jonas! bugar och bockar för en helt sjukt galet bra föreläsning igår på Tessinskolan i Nyköping! (14/4 -08)

tja jonas det var en grym föreläsnig du gjorde på tessin skolan i nyköping den var veldigt intersant GOTCHA (14/4 -08)

Tjeeenare Jonas! Är en elev på tessinskolan som var och lyssnade på dig igår (måndagen den 14/4). har läst Ett öga rött och tyckte den va bra, inte bästa jag läst – men ändå väldigt bra. Älskade att lyssna på dig, du är verkligen grym! Det var undehållande, intressant och man fick sig en tankeställare. Orkar inte gå in på detaljer, men yees, det var toppenbra!

Hej Jonas! Vi var på din föreläsning den 14/4. Du var jättebra, tack! Keep it up!

Jonas! är kommer lite feedback från mig efter att du varit på Tessinskolan tidigare idag (14/4-08) Ville bara säga att det är den bästa föreläsningen jag varit på och du var grymt bra på att prata.
Önskar dock att den vart lite längre, men du måste väl hinna med mycket annat också kan jag tänka mig. Det jag gillade mest i din föreläsning var det du pratade om ”vad som är äkta”, för jag känner igen mig så mycket i det, då jag själv är halvchilenska. Och jag har många gånger fått frågan om jag är en riktig svensk eller chilenare. Och vad jag vill vara och så, och mitt svar har alltid varit att jag är mig själv. Men fortsätt med det du gör, du är grym och jag blev riktig sugen på att läsa resten av böckerna och se pjäsen. Ha det bra och ta hand om dig.
/Marcela

Hej! Var och lyssnade på din föreläsning idag på Tessinskolan i Nyköping. När jag satte mig i aulan hade jag inga förväntningar alls, trodde det skulle bli en vanlig tråkig timme bara – precis som alla andra föreläsningar. Men när jag gick ut därifrån kunde jag konstatera att det var den bästa föreläsningen jag hört! (ehm, okej jag har inte varit på så många men ändå..) Du blandade komik med allvar på ett sådant bra sätt. Det var varken jobbigt, tråkigt eller segt att lyssna på dig. Nu ser jag fram emot att läsa din nya bok. Ha det bra och lycka till i framtiden :)

/Julia (14/4 -08)

Hej hej. Jag tänkte bara säga att den föräläsning du hade här på tessinskolan i nyköping den 14/4-08 var den bästa jag har vart på. Jag hade inte direkt någon lust att gå när jag hörde att vi skulle gå på en sån skit grejj, men nu när jag har vart på den så är jag glad att jag gick. Du gav mig ispiration till mitt skrivande!Hoppas man får höra mer i från dig i framtiden. Ps din bok ett öga rött är bra men filem dom gjorde av boken suuger måste jag få tala om. vart väldigt besviken när jag såg den! Tack för mig ;)
Bejublat författarbesök på Bruksgymnasiet
Så var kult- och kulturdagen till ända, liksom Jonas Hassen Khemiris föreläsning. Och om applåderna inför hans timme på scenen varit högljudda, var det ingenting mot de efterföljande – ackompanjerade av ett jubel som näst intill lyfte Ladans tak.
UNT 13/4 -08

Hej Jonas! Idag var du ju på vårt Gymnasium i Gimo, Bruksgymnasiet, och jag måste bara säga att du var grymt grymt bra! Det vart ju typ som ståupp komik, och jag diggade det verkligen! Tack för att du kom =) (13/4 -08)

Shit Brorsan, fan va grym du e!!
Du e fett Abulkasem, och din hemsida e också fett Abulkasem!!!
Jag kan inte vänta tills du gör en till pjäs som Invasion!, den rockade fett Abulkasem!
Ta hand om dig, brorsan!
p.s Hälsa dina skådespelare dom var också…. Fett Abulkasem!!!
p.s.igen. Jag svär på allt!!

Hej!
Det var verkligen trevligt, lärorikt och underhållande att lyssna på dig. Jag syftar på ”föreläsningen” i Lundby Göteborg.
Tack!!! Ulla (2/4 -08)

abbooo, du är riktigt grym… :-D Diggar dig, de riktigt roligt när du kom till Petri den 27 mars – 2008. Gillar egentligen inte författare men du va rolig ;) tiden gick snabbt. (27/3 -08)

Tja, det var väldigt kul att få se dig idag på Malmö Borgarskolan, du är en skön kille me fett humor kan ja säga! Det var roligt att lyssna på dig och om din bok Ett öga Rött. Du är fett nice för fan! Lycka till i fortsättningen, Pecae! (27/3 -08)

Hej, Du var på min skola (st: Petri, Malmö) idag den 27/3 och höll i en föreläsning. Jag var lite skeptisk i början speciellt eftersom att vi tvingades skippa lite av vår sovmorgon, men du gjorde det otroligt bra. Det var nästan värt sovmorgonen faktiskt. Tack! (27/3 -08)

Hej! Tusen tack för igår! Det var rolligt att höra om din pjäs och få smakprv på din nya bok. Verkligen schysst av dig att ta vårt tema på så stor allvar.
Cecilia PUNKTmedis (25/3 -08)

Hej Jonas. Lyssnade på dig i tisdags på medisbiblan, tack för en inspirerande timme!

Hei Jonas,
Innslaget ditt ble i alle fall en suksess. Svært mange skrev det på topp på evalueringsskjemaet.
Lärarkonferens Oslo (7/3 -08)

Hej Jonas
Tack för en fantastisk eftermiddag hos oss. Både elever och personal är mycket nöjda.

önskar Birgitta Haninge (12/2 -08)

 

Hej Jonas!
Du kan inte ana så mycket positiva reaktioner jag har fått höra om dina föreläsningar. Alla (!) har varit lyriska och vill att du ska komma tillbaka igen! Suveränt hur du kunde säga så mycket klokt om tillgången till språket på ett så lättillgängligt sätt och med ett så sympatiskt tilltal till ungdomarna.

Succéförfattaren trollband publiken
Jonas Hassen Khemiris besök avslutades med jubel
Det var knäpptyst i aulan mellan de förlösande gapskratten. Som en ståuppkomiker av bästa sort, blandade Jonas Hassen Khemiri allvar med humor till god underhållning.
Dalarnas tidningar (11/12 -07)

Tusen tack för ditt besök! Du har verkligen spridit en glad stämning på skolan – en lysande start på veckan! Alla hälsar och tackar!
Vänliga hälsningar,
Evelina
Hedemora

Hej och tack för senast!
Måste framföra att många ringer mig och uttrycker sin glädje över att ha varit med på din kulturkväll i vårt bibliotek. Så fort jag går ut på torget kommer någon fram till mig och diskuterar kvällen. Du gjorde succé! Jag instämmer varmt och önskar dig framgång och glädje i ditt författarskap och ser med förväntan fram mot nästa bok!

Med mycket vänlig hälsning från Cecilia Djursholms bibliotek (5/11 -07)

Hej Jonas,
Ville bara helt kort tacka för ditt besök här på Åsa fhsk. Det blev verkligen bra – du är en lysande föreläsare – underhållande och med innehåll – på riktigt men så att folk lyssnar – verkligen, verkligen bra. Tack för besöket,
hälsningar Janne

Hej Jonas!
Varmt tack för att du ville besöka oss och glädja oss med ett framträdande under Kultkalaset. Flera elever har frågat efter dina böcker i biblioteket efteråt. En kille deklarerade att han aldrig läste böcker men att han faktiskt ville låna din bok för att ”han var så djävla bra”. Hoppas att du vill komma hit igen vid tillfälle.
mvh
Karin Kunskapens hus Marks kommun

Hej Jonas
”Tänk att det kunde vara så kul att lyssna på en författare!” Var en av kommentarerna jag hörde när jag gick förbi i korridoren. Det blev en livlig diskussion där efter att de hade lyssnat på dig. Det pratade om vad som var roligast av det du pratat om. Eleverna hade kul och lärde sig definitivt något för livet inte minst att språk kunde vara något kul. Det måste kännas härligt att kunna fånga en hel aulas intresse!
Hälsningar Eva bibliotekarie på Palmcrantzskolan

Hej Jonas!
Tack så jättemycket för igår! Alla tyckte du var så bra! Även jag förstås! Karismatisk är en beskrivning av dig jag hört idag på morgonen, av en kollega! Skickar det ordet vidare till dig! Nu måste man ju läsa lite noggrannare i dina böcker, och leta efter gömda meningar och dolda budskap;-)
Eskilstuna (16/4 2007)

Hej Jonas!
Tack för din medverkan i seminariet ”Professionell Studie- och Yrkesvägledning” den 7 – 8 mars. Du fick bra betyg av deltagarna,i genomsnitt 4,8 på en 5-gradig skala. Det är mycket bra det.

Jonas,
Vi vill bara passa på att tacka dig för den fina föreläsningen på Teknikum i fredags. Den var elegant anpassad till ungdomarna, rolig och underhållande. Det är sällan man ser en så stor samling gymnasieelever sitta andäktigt lyssnande. Förutom att du bjöd våra elever på ett tänkvärt seminarium, så tror vi att många upptäckte att det här med författare och läsning kan vara något som angår dem. Det blir säkert också fler som hittar fram till dina böcker!
Vänliga hälsningar / Ulla-Britt och Inger, Teknikum

Hej Jonas,
Tack för ditt framträdande på författarskolan. Hemsidan har varit full med frågor från dem som inte var där och svar från dem som var. Uppslutningen var storartad – uppskattningen större! det är intressanta studenter, de flesta jobbar och studerar samtidigt och har dessutom familj. Barn föds på tisdag och följer med på föreläsning måndagen efter. Föreställningen på Grand var visst lika lyckad. Hoppas du fick något ut av det också.
varmt Sigrid

Hej Jonas
Tack för i måndags ! Det var strålande, roligt och intressant! Fick ett brev från en av lärarna på literaturvetenskapen som skrev att hon njöt av varenda sekund!
Brita
Örebro universitetsbibliotek

Hej Jonas!
Vill bara än en gång tacka för din underbara, personliga föreläsning (om man kan kalla det för föreläsning, kanske berättelse är ett bättre ord!) på biograf Visir i Leksand igår. Sällan (läs aldrig) har jag sett ungdomarna så totalt koncentrerade under en hel timme… :-) Rätt mäktigt att du lyckas fängsla drygt 200 personer i den åldern med så små medel (penna, blädderblock och en röst utan förstärkare, typ så anti-hightech det kan bli…). Jag, som pluggar till lärare, söker hela tiden efter inspirationskällor och kan lätt säga att du blivit en av dessa. TACK!
Hälsningar Malin
Leksands gymnasium.

Hej Jonas Hassan! Du besökte tensta gymnasium (tisdagen 05 dec). Jag är en elev på tensta gym. och går 2:a året här. Jag var i din föreläsning. I början ville jag inte ens vara i din föreläsning (trodde att det skulle vara tråkigt)och ville skolka, fast jag kom ändå dit och tyckte efteråt att du var en rolig och en skicklig författare som har en lysande framtid framför sig. Så jag önskar lycka till i framriden.
Mvh /Ahad NV2a (TG)= (Tensta Gymnasium)

Hej Jonas!
Hoppas du har det bra och allting flyter som det ska.Det var jätte roligt att ha dig i vår skola och träffa dig.Jag har läst din bok ”Ett öga rött” och tyckte att den var jätte bra.Vi läste den i klassen i åk 1 i gymnasium. Jag o min mamma kom till Sverige vintern 2002. Antagligen så hade du varit i Tensta gumnasium innan för att besöka vår klass men vår lärare hade inte fått nån information.Vi hörde att du hade varit här och pga att ingen dök blev du lite ledsen. Vi ber om ursäkt för dett för det var absolut inte meningen. Men så sa dem att du skulle komma på tis den 5/12.Alla blev glada. Jag personligen trodde att du skulle vara en gammal gubbe med glasögon och din föreställning skulle vara hur trist som helst.Men det blev det motsatta. Du var ung och din föreställning rockade;). Det bästa med dig var att du pratade i vår nivå och med ett ungdomligt språk.Det kändes bekant och därför var allt du sa intressant. Din bok var jätte bra och vi planerar att gå se på din pjäs ”Invasion”. Jag grattulerar dig för det du har kommit fram till.
Jag heter Masi från NV2A/Tenta Gumnasium
Ha det braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kraaaaaaammmmm

Och tack än en gång för ett mycket trevligt och lyckat föredrag och samtal i aulan! Dagen efteråt fick min klass skriva en anonym utvärdering av ditt besök och alla var mycket positiva. Här några citat:
”Författarbesöket var väldigt kul! Jonas Hassen Khemiri var verkligen intelligent, rolig och hade mycket att lära ut. Alla jag har pratat med tycker som jag.”
”Författarbesök brukar vara ganska tråkiga men det här blev en stor överraskning. Jonas var rolig och när han berättade blev man både sugen på att skriva själv och läsa hans böcker.”
”Tjock bra bre. Rolig snubbe.”
”Jonas var typ den coolaste någonsin! Jag tycker att det var inspirerande, lärorikt och underhållande. Jag fick värsta kicken. Ni gör 8:orna en tjänst om ni bokar honom nästa år igen.”
Ja, så här fortsätter det bara, vilken utvärdering man än läser. Nog för det finns elever som vill smöra för sin lärare, men det här talar ett annat språk – de var jättenöjda!
Norrbergsskolan Vaxholm (11/12 -06)

Hej Jonas!
Tack för din fantastiska föreläsning. Du hade så fin kontakt med publiken. Jag tror att du inspirerade många både till att läsa och skriva.
Västerås (8/12 2006)


Inbjuden att hålla ett keynote på engelska om Allt jag inte minns, National Book Festival, Washington DC, 2016.

Open letter gone viral. Föreläsning på engelska om Bästa Beatrice på Bonnier Grid 2015.