Laddar
Loading

Skrivarworkshop

2013 startade Khemiri, i samarbete med Artikel 14 och Ingen människa är illegal, en skrivarworkshop för papperslösa. Nyligen publicerade Aftonbladet Kultur tre texter skrivna av deltagare i workshopen. Läs första texten av Dremko Candil och Khemiris introtext här

Text nummer 2 av Alaa Al Ali.   

Text nummer 3 av Ayman Adel.

Här finns ett inslag om workshopen från SVT:s Kulturnyheterna.

Skrivarworkshop för papperslösa

Vill du skriva en novell, dikter eller kanske ett journalistiskt reportage? Har du en historia att berätta, men vet inte hur du ska börja? Är du eller har du tidigare levt som papperslös i Sverige? Nu startar nätverket Ingen människa är illegal tillsammans med tidskriften Artikel 14 en workshop i skrivande för papperslösa. Du kommer att få råd kring skrivande av författaren Jonas Hassen Khemiri. Det främsta målet är att tillsammans inspirera varandra till att skriva. Workshopen är helt gratis.

Alla är välkomna, oavsett modersmål och tidigare skriverfarenheter. Du kan skriva på ditt modersmål. Det talade språket på workshoparna är engelska. Din berättelse kan vara anonym och vi tänker på allas säkerhet när vi planerar för träffarna. Tillsammans bestämmer vi vad som ska ske med slutresultatet, och om intresse finns kommer vi att samarbeta för att översätta och publicera en text från varje deltagare på en blogg eller i tryck. Mer info på flera olika språk här. Obs! Sprid gärna information om workshopen, men gör det med försiktighet. Det är viktigt att alla deltagare kan känna sig så trygga som möjligt för att delta.

Arbetet med workshopen avslutades 2014.