Laddar
Loading

Allt jag inte minns

Allt jag inte minns har tilldelats Augustpriset 2015!

Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar.

Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört. Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?

Jonas Hassen Khemiri har skrivit en oförglömlig kärleksberättelse om vår hypersnabba tid, om priset vi människor betalar för att leva tillsammans.

 

Köp boken här.

 


Pressröster

Allt jag inte minns är en brusande vacker berättelse om sorg, inte bara över alla våra förlorade människor, utan om en sorg så stor och obegriplig att den omfattar allt runtomkring oss, ja hela jävla samtiden.”
— Annina Rabe, Expressen

”Ingen – lovar! – kommer att bli besviken på Allt jag inte minns. Eftersom det är höstens kärleksbok, en fantastisk vänskapsskildring och ovanpå allt ett blixtrande relevant strålkastarsvep över Sverige. Betyg: 5/5.”
— Jenny Lindh, M Magasin

”Det är en berättelse som glöder av originalitet och mörkt vemod. Briljant, helt enkelt.”
— Margaretha Levin Blekastad, Nerikes Allehanda

”en Khemiri i bästa form”
— Ingrid Elam, Kulturnyheterna/Aktuellt SVT

”Hassen Khemiri får alla att lystra – med bländande dialog”
— Jenny Högström, Aftonbladet

”Man känner igen Jonas Hassen Khemiri från hans tidigare böcker i hans språklekar, rörlighet och förmåga att fånga situationer. Men – allt är också stillsammare, liksom lite vingbrutet. Det är väldigt vackert så.”
— Anneli Dufva, Kulturnytt Sveriges Radio

”både rörande, och faktiskt spännande på bästa blandvändarvis”.
— Amanda Svensson, Sydsvenskan

”Berättelsens dialogiska uppbyggnad, mängden röster som hörs, gör romanen både generös och djupt sorgsen. Att läsa Allt jag inte minns är en känsla av delaktighet, […]Romanen är en kärleksskildring, men det som är svårt att glömma, som får mig att tänka ’vad starkt det här var’, är hur romanen håller fram också andra och korsvisa bindningar mellan människor.”
— Malin Ullgren, Dagens Nyheter

”Det här är en bok som behöver läsas med uppmärksamhet, och som med sin lekfulla mångtydighet då ger rikligt tillbaka.”
—  Eva-Lotta Hultén, Göteborgsposten

”en av de mest energiladdade och väloljade romaner du kommer att läsa i höst.”
— Stefan Eklund, Borås Tidning

”Khemiri lindansar mellan roligt och sorgligt och skildrar lika skarpsynt som ömsint hur vänskap växer fram och kärlek ebbar ut. Allt jag inte minns är Jonas Hassen Khemiris bästa roman hittills – och den lär inte glömmas bort i första taget.”
— Ann Lingebrandt, Norrköpings Tidningar

”Bokjäveln är ett mästerverk”
— Patrik Lundborg, AftonbladetInternationella rättigheter

Allt jag inte minns är såld till 23 länder. För mer info om internationella rättigheter kontakta Wylie Agency.


Bokbränsle:

Förstora bildspel
Enlarge slideshow
Stäng bildspel
Close slideshow
Klassfotot
Tapeten
Broschen
Hjärtat
Hastigheten (1)
Hastigheten (2)
Sommaren
Vintern
Döden
Alltet