Laddar
Loading

Hösten 2008

Khemiris text om New York publiceras i tidningen VI. Här kan du ladda ned den som pdf och titta på hur bildsättaren har klätt på författaren en telefonhalsduk. Montage när det är som telefonhalsdukigast.

9 september presskonferens för the one and only urpremiär av Fem Gånger Gud i Växjö. Sara på regi, Hamadi som Sanoj, världens bästa Radja som ljudansvarig. Det kommer bli årets bästa föreställning! Eller i alla fall den bästa föreställningen med premiär i oktober… Eller i alla fall den bästa föreställningen med premiär i Växjö den 4 oktober… Som heter Fem Gånger Gud. Dn gjorde en intervju med Khemiribröderna. Eller som DN skrev i sin länk: ”Bröderna Khemeri” talar om ”Jonas Khmeris” nya pjäs. Som alltså handlar om ord, makt och namngivande. Hepp! Läs mer här.

Bokmässan i Göteborg rullar igång 25-28 september och Khemiri ska prata favvonoveller, litterära klassiker, läsning i skolan, Jamaica Kincaid versus Yukio Mishima, bästa omslag och Nordenkärlek.

2 oktober JHK och Martina Lowden läser nyskrivet, gammalt och andras texter till stöd för fiket Copacabana.

16 oktober – en separat uppsättning av Fem gånger Gud har premiär på Stockholms stadsteaters Skärholmsscen.

20 oktober läsning av en pjässkiss skriven för franskitalienska teaterfestivalen Artieparole på Centre Culturel Suédois i Paris.

31 oktober – JHK åker till en viss stad (Prag!) för att gå på en viss konsertpremiär (Rock the Bells!) och skriva en text om en viss rappare (Nas!) för DN Kultur.

Lästurné med Forum för poesi och prosa. Läsningar med Katarina Frostenson och Kristín Bjarnadóttir: Skövde (3/11), Kinna (4/11), Göteborg (5/11), Åmål (6/11), Vänersborg (7/11) och Karlskoga (8/11).

Company of Angels i London arrangerar en regitävling – tre unga regissörer får chansen att sätta upp Invasion! Vinnarens version av Khemiris pjäs har premiär på Soho Theater våren 2009.

17 november Khemiri läser nyskriven novell på Stockholms poesifestival på tema Ordkrig.

21 november norsk premiär på Invasion! på Teatret Vårt i Molde, Norge.

24 november skolbesök och bibblaläsning i Karlshamn.

26 november ställde Khemiri upp i tv-programmet Carin 21:30. Uppgiften var att prata FN-språk med Jan Eliasson men snart plockade Carin fram fatet med det som hon envist kallade ”n*g*r-bollar”. Någon som kallar sig Abulkazzzem (förstås) har youtubat programmet, klicka HÄR för khemiriska invändningar och klassiska Carin-citat som: ”Jag tänker på alla barn som inte vet varför man inte får säga neger”.

Föreläsning om kolonial välgörenhet, Malawi, och kopplingen mellan språk och förtryck 9 december i Malmö, Humanitetens Hus.

15 december läsning i Umeå inför turnépremiären av Riksteaterns uppsättning av Fem gånger Gud.

17 december Khemiri träffar elever på Farsta Gymnasium.