Laddar
Loading

Hösten 2009

Augusti månad tjugohundranio smakar mest av Lorrie Moores noveller och Nicholson Bakers fotnoter och en utlandstillvaro som är bästa rutin med en särskild favoritplats på en särskild favoritbibbla.

15 augusti läser som överaskningsgäst på Ship To Gaza, Kägelbanan.

24 augusti Tyst minut för Café Edenborgs alltför tidiga bortgång.

9-20 september – Berlins Internationella Litteraturfestival. Khemiri läser och pratar söndag 13/9 kl 16.30, Haus Der Berliner Festspiele.

15 september – Läsning i Hannover.

16 september – Khemiri medverkar i ett seminarium på Kulturrådet för att prata om Centre Culturel Suédois, ni vet svenska kulturhuset i Paris som hotats av nedläggning.

18 september – PREMIÄÄÄÄÄR på Vi som är hundra på Göteborgs Stadsteater. 3 skådisar! 25 statister!!! Det kommer bli galet, eller ”av kroken” som Mighty Mo skulle sagt.

19 september – Khemiris första pjäs Invasion! har premiär i Nürnberg, Tyskland.

I senaste numret av Tidningen VI så har Khemiri skrivit en ny kortnovell utifrån ett fotografi. Textserien kallas Viskleken, läs mer om varför här.

Oktober månad är grå vind är nedräkning är Osynlig man är Ralph Ellisson är premiärbakfull är tvivel är hybris är i Berlin är i Stockholm är i Eskilstuna på Årby demokraticentrum är datahaveri är försenad hemsidesuppdaterare är överaskningsfestfixare är alldeles för få sovtimmar är Hamadihäng är översättarmöte är skolbesök är skolbesök är aldrig läkande basketfinger är tacksam för grymma arrangörer som tex Onni i Köping är glad för alla fina soppsörplare som kom till ABF-Fyren i Kärrtorp för att lyssna på politik vs praktik-föreläsningen är…

 

Förstora bildspel
Enlarge slideshow
Stäng bildspel
Close slideshow
Ship to Gaza
Litteraturfestival Berlin
Ellison
Nantes
Hambursk Invasion!

Ok ni minns i början av året typ i januari? Då fick vi strikta instruktioner om att vara hemliga och bara skriva att Khemiri ”har flyttat till en stad där Berättelserna Existerar Riktigt Levande I Närhet”. Töntigt. Rimmar inte ens. Och nu är det ju november och ni har såklart listat ut för länge sen att han är i Berlin och bor i en lägenhet med alptapet och har en granne som är fullständigt galen. Han är där på DAAD-stipendium. Khemiri. Inte grannen. Och för att fira 20-års-jubileet av murens fall så har han skrivit en text om Berlin för Svenska Dagbladet som ni kan läsa här.

Och annars? Skolbesök i Hedemora den 5 november och litteraturfestival i Nantes där Khemiri har ett samtal på franska den 7 november. Kolla flyern intill – både Strindberg och Bergman kommer!

12 november till Marbach för att diskutera Berlin och 16-17 november till Finland för att föreläsa på Hanaholmen och Helsingfors universitet, sen lite Paris och sen förhoppningsvis (på något sätt) hinna se Vi som är hundra igen i Mellika Melanies regi sista gången innan den slutar gå för all världens framtid den 26 november. EDIT: På grund av publiktrycket så har extra föreställningar lagts in 3, 4, 5 december. Kan bli fler.

28 november diskussion och novelläsning på Thaliateatern i Hamburg tillsammans med regissören Antú Romero Nunes som ska regissera debutpjäsen Invasion!

1 december en kombinerad diskussion/läsning på engelska med Saša Stanišić på DAAD Galleriet, Zimmerstrasse 90-91, Berlin. Gratis inträde, vin efteråt.

9 december återbesöka Fredrika Bremer-gymnasiet i Haninge.

10 december möte med Kulturrådet för att diskutera klassikerserien.

Hela månaden: SL bjuder sina resenärer på en extra miljövänlig present. Khemiri har läst in sin novell ”Försök till kärnfysik” och ljudfilen finns att lyssna på helt spritt språngande gratis här.

Resten av december:

– Lyssna på den här låten och lära sig hur man DÖDAR ett beat.

– Titta på det här klippet och fascineras av hur en GRYM coverlåt överlever en skum video.

– Läsa den här boken, fylla 31, fila på nyårslöften, testa det där lilla fragmentet som kanske liknar en idé, tänka på komplexitet vs enkelhet, tänka bort saker som tid, åldrande, död och Dagerman.