Laddar
Loading

Våren 2014

Nytt år, ny kamp, nya städer: Jag ringer mina bröder sprider sig. Efter produktioner i Malmö, Stockholm (där den fortsätter spelas på Stockholms stadsteater), Norge och Berlin (där den hade en well ska vi säga inte HELT smooth premiär innan jul (brandlarm, trilskande projektioner, kämpande skådisar, avpolitiserad regi osv osv)) så är det nu dags för texten att korsa Atlanten. Idag kan vi avslöja (eh FLASH?) att pjäsen snart kommer att ha premiär i Amerikat! Play Company (som låg bakom den Obie-belönade Invasion!) kommer att spela Jag ringer mina bröder med premiär 2 februari. Regissör: Erica Schmidt, översättning: Rachel Willson-Broyles, spelplats: New Ohio Theatre, 154 Christopher St. New York, NY 10014.

 

Och i mindre självcentrerade news: Workshopen för papperslösa har pågått sedan våren 2013 och nyss publicerade Aftonbladet Kultur tre tünga texter skrivna av deltagare i workshopen: Dremko Candil, Alaa Al Ali och Ayman Amin. Här är Kulturnyheternas inslag om workshopen och här finns en kort introtext.

Andra vårnyheter? Vi som är hundra spelas i Frankrike (på Théâtre Ouvert), Jag ringer mina bröder har snart premiär i Köpenhamn (på Betty Nansen Teatret). Och jag går in i en osynlighetsfas där jag tackar nej till det mesta för att kunna säga ja till det viktigaste.